Afrika rondreizen

Het leven in Afrika heeft zich ontwikkeld vanuit de Nijldelta. De oude Arabische steden in het noorden, dwars door de immense Sahara tot in de dichte jungle: Afrika heeft van alles te bieden voor een onvergetelijke vakantie.

Als je van noord naar zuid door Afrika reist, kom je door zes Arabische Berberlanden: Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Egypte en Mauritanië. Hier wonen bijna alleen maar moslims. Ga naar Caïro en Luxor voor de piramiden en de vallei der koningen, bezoek middeleeuwse steden als Marrakesh en Fez, maar ook Tangiers, Rabat en Casablanca.

Iets naar het zuiden vind je de Sahel-regio met wat meer Afrikaanse invloeden. Senegal is beroemd om Dakar en ook Mali is door Timboektoe een populaire bestemming.

In het westen van Afrika komen niet veel toeristen door de politieke schermutselingen. Ghana heeft mooie stranden en forten, Togo is de parel van West-Afrika, samen met Benin en Ivoorkust. Nigeria heeft veel mooie plekken, maar is moeilijk bereisbaar.

In Centraal-Afrika komen nu weer meer toeristen na een onrustige periode. Kongo (vroeger Zaïre) heeft veel te bieden en ook Rwanda met zijn duizend heuvels is een schitterend land.

Oost-Afrika is een juweel. Ethiopië heeft een oeroude christelijke beschaving en veel spectaculaire bergen, terwijl Kenia en Tanzania juist veel wildparken hebben met de meest uiteenlopende dieren en planten.

Het zuiden van Afrika is vooral populair door Zuid-Afrika, maar ook Botswana, Zambia, Zimbabwe en Namibië zijn fascinerende landen om te bezoeken tijdens je vakantie.

Bestemmingen in Afrika

Botswana | Egypte | Gambia | Ghana | Kenia | Marokko | Namibië | Tanzania | Tunesië | Uganda | Zuid-Afrika

Meer reisinformatie over Afrika

Bekijk de onderstaande links voor meer reisinformatie, tips en ervaringen over Afrika.
Reisbestemming.info Oeganda
Reisbestemming.info Rwanda



Reisverhalen

Bekijk reisverhalen voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in . Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in .


Query Error
MySQL Error : Query Error
Error Number: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND r.agency_id = c.id' at line 1
Query    : SELECT r.agency_id, r.link, c.* FROM tcms_agencies_countries r, tcms_agencies c WHERE r.country_id = AND r.agency_id = c.id
Date    : Thu, May 30, 2024 13:37:04
IP     : 44.223.39.67
Browser   : CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Referer   : 
PHP Version : 5.6.40-27+ubuntu18.04.1+deb.sury.org+1
OS     : Linux
Server   : nginx/1.17.3
Server Name : www.travelmonkey.nl
Script Name : /afrika.php