Rondreis Egypte

Rondreis Egypte? Reisinformatie voor een Egypte vakantie, Egypte rondreizen of individuele rondreis naar Egypte.

HoofdstadCaïro Vlag van Egypte
LiggingNoord-Afrika
Oppervlakte1.000.000 km² (25 maal Nederland)
Inwoners71 miljoen
TaalArabisch

Egypte, land van piramides en eeuwenoude cultuur

Egypte vakantieDenk je aan Egypte, dan denk je aan de mysterieuze oude beschaving met farao’s en piramides. Wist je dat in die tijd de oude Grieken en de Romeinen ook al naar Egypte trokken voor hun plezier? Uiteraard wilden zij ook graag met eigen ogen de vroegste wonderen van het menselijk vernuft bewonderen. Maar Egypte heeft meer te bieden dan alleen maar piramiden en monumenten. Het is een boeiend land met als hoogtepunten het Egyptisch museum in Caïro met de schatten van het beroemde graf van Toetanchamon, de Citadel en de piramiden met de sfinx. Dit zijn prachtige bezienswaardigheden die bij Egypte rondreizen niet gemist mogen worden.

Langs de vruchtbare oevers van de Nijl vind je het afwisselende landschap van Egypte en de bevolking is erg gastvrij. In de Rode Zee kun je heerlijk duiken en langs de kust vind je prachtige nachtelijke uitgaansgelegenheden, luxe hotels en vijfsterrenrestaurants. Of maak je liever een romantische cruise op de Nijl? Egypte is een levendig en kleurrijk land dat duizenden jaren lang de speelplaats was van keizers en koningen. Nu ben jij aan de beurt!Reisverhalen Egypte

Bekijk reisverhalen Egypte voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Egypte. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Egypte.


Meer reisinformatie over Egypte

Bekijk de onderstaande links voor meer landeninformatie, tips en ervaringen van Egypte.
Last minute Egypte
Egypte Informatie
Weer Egypte
Landeninformatie Egypte
Familiereis Egypte
Egypte Vakantie Wijzer


home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2024 Travelmonkey. All rights reserved. | Ec2