Egypte cultuur

EgypteOmdat slechts 4% van het land geschikt is voor bewoning en landbouw, kampt Egypte met overbevolking. Het bewoonbare deel van Egypte herbergt zo'n 71 miljoen Egyptenaren en de bevolking groeit nog steeds. Jaarlijks komen er ruim een miljoen Egyptenaren bij. Een groot gezin is in Egypte niet alleen een bewijs van vruchtbaarheid, maar het hebben van veel kinderen zorgt ook voor een goede oudedagsvoorziening, aangezien voldoende sociale voorzieningen ontbreken. De bevolkingsgroepen van Egypte zijn de Fellahin (afstammelingen van de farao’s), Kopten (afstammelingen van de faraonische bewoners), Nubiërs (donkergekleurde islamieten) en Bedoeïenen (nomaden).

De officiële staatsgodsdienst van Egypte is de soennitische islam (ongeveer 93% van de Egyptische bevolking hangt dit geloof aan). Dankzij de grondwet wprdt echter ook een vrije uitoefening van het christendom en het jodendom gegarandeerd. De Kopten (6%) vormen de grootste religieuze minderheid. Verder zijn er zo'n kwart miljoen andere christelijke minderheidsgroeperingen, waaronder rooms-katholieken, Grieks-orthodoxen, Armeens-orthodoxen en protestanten. In de grote steden vind je kleine joodse gemeenschappen.Reisverhalen Egypte

Bekijk reisverhalen Egypte voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Egypte. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Egypte.


Rondreizen naar Egypte

Een rondreis naar egypte zoeken? Op Rondreis.nl vind je het complete aanbod met rondreizen naar egypte. Vergelijk alle prijzen en boek je groepsrondreis of individuele rondreis eenvoudig online!

home | sitemap | disclaimer | over ons | reisdagboek | last-minutes | rondreis | webdesign
Copyright © 2006 - 2014 Travelmonkey. All rights reserved.