Canarische Eilanden bezienswaardigheden

Gran Canaria

Canarische EilandenDe naam Gran Canaria is misleidend, want het is niet het grootste eiland van de groep. Toch is het een zeer populaire vakantiebestemming door zijn veelzijdigheid. In Sioux City waan je je in het Wilde Westen met cowboyshows en heuse saloons. Een ander pretpark is Holiday World met zijn attracties, lasergame, dierenshows, discotheek en speelautomaten. Daar zal menigeen zich goed kunnen vermaken!

Maar ook voor rust kun je terecht op Gran Canaria. Bijvoorbeeld in Palmitos Park, dat vlakbij Playa del Inglés ligt. Dit park telt 200.000 m2 gevuld met palmen, een cactustuin, een vlinderhuis en 230 soorten exotische vogels, waarvan een gedeelte vrij rondvliegt. Voor de kinderen is vooral de papegaaienshow een feest!

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. De westelijke punt biedt je een schitterend uitzicht op het dal van Santiago vanaf de bergpas Degollada de Cherfe. Of ga naar de Drago Milenario, een drakeboom in Icod de los Vinos die in veel oude verhalen een rol speelt. Het is de mooiste van alle Canarische drakebomen, ook al vind je er in het Pargue del Drago ook veel prachtige exemplaren. Naast het park vind je schitterende tropische vlinders in een speciaal verblijf. Papegaaien hebben ze ook op Tenerife: in het Loro Parque in Puerto de la Cruz vind je de grootste collectie papegaaien ter wereld. Ook het haaienaquarium met tunnel is een aanrader.

Lanzarote

Canarische EilandenVuurbergen zijn de grootste attracties van Lanzarote. Hoewel elk Canarisch eiland uit vulkanische activiteit is ontstaan, heeft Lanzarote er een compleet park van gemaakt: Parque National de Timanfaya. Hier ervaar je de vulkanische oorsprong pas echt tijdens een busrit langs diverse kleurrijke vulkanen. El Golfo is ook een vulkanische attractie: een roodzawrte krater met groen water en een zwart zandstrand. En als dat nog niet bijzonder genoeg is, kun je een ritje op een kameel maken in het Echadero de los Camellos! Cactussen groeien goed op Lanzarote. In de Jardin del Cactus vind je 1400 verschillende cactussen in alle soorten en maten.

Fuerteventura

Wil je veel strand? Dan moet je naar Fuerteventura! Zand en rotsen zijn de belangrijkste landschapbepalende elementen van dit eiland. Kunst, archeologie en geschiedenis is er ook te vinden ter afwisseling. Daarvoor kun je naar Centro de Artesanía Molino in Antiqua.

Feestvieren kun je ook erg goed op Fuerteventura. Corralejo is de plaats waar je dan moet zijn. Elke avond viert men hier feest, van lokale bevolking tot toeristen uit alle uithoeken van de wereld.

La Gomera

Op Gomera vind je Castillo del Mar in de plaats Vallehermoso. Deze als middeleeuwse burcht ingerichte attractie neemt je mee terug naar vervlogen tijden. Ook worden hier in het weekeinde vaak culturele manifestaties gehouden. Nog meer cultuur vind je in El Cercado. De pottenbakkerijen hier staan bekend om hun potten die worden gemaakt zónder gebruik te maken van draaischijven. Een mooi stukje werelderfgoed is te vinden in El Cedro: het Parque Nacional de Garajonay. Een groot gedeelte van dit bos is gesloten voor bezoekers, maar de wandeltochten die je er nog doorheen mag maken zijn geweldig. In het bezoekerscentrum Juego de Bolas vertellen ze je alles over het beschermde landschap.

La Palma

Canarische EilandenHet nummer “La Isla Bonita” zou best geïnspireerd kunnen zijn door La Palma, want het is absoluut een mooi eiland. Een groen eiland ook, want de varens en laurierbossen groeien hier weelderig. Santa Cruz de La Palma is de hoofdstad van het eiland en hier heeft met de Santa Maria van Columbus nagebouwd en ingericht als maritiem museum. In Museo Insular besteedt men meer aandacht aan de geschiedenis en geologie van La Palma. Wil je echt iets bijzonders meemaken, dan moet je in oktober naar La Palma reizen. Dan wordt tijdens het Fiësta de la Virgen del Rosario door de dorpelingen de slag bij Lepanto nagespeeld.

El Hierro

Het kleinste eiland van de groep is El Hierro. Erg druk is het hier dan ook niet, want veel toeristen komen er niet. Toch zijn er wel de nodige bezienswaardigheden. De Schrijfrots bij La Caleta bevat tot op heden onontcijferde prehistorische inscripties. Het particuliere museum Panchillo is een typisch museum met kitsch, kunstnijverheid en alledaagse prullaria. Wil je grote reuzenhagedissen zien? Sla dan het terrarium Lagartario zeker niet over!Reisverhalen Canarische Eilanden

Bekijk reisverhalen Canarische Eilanden voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Canarische Eilanden. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Canarische Eilanden.


home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2018 Travelmonkey. All rights reserved.