Canarische Eilanden geschiedenis

Canarische EilandenWist je dat Columbus regelmatig een tussenstop heeft gemaakt op de Canarische Eilanden? Zo is de tricontinentale handel tussen Europa, Afrika en Amerika hier tot stand gekomen. In 1492 begon Alonso Fernández de Lugo met de verovering van La Palma. Tenerife was het laatste eiland dat hij twee jaar later in zijn macht kreeg. De inwoners van de eilanden, de Canarios, werden als slaven verkocht als ze niet snel ‘verspaansden’. Velen van hen lieten zich in alle haast dopen, pasten hun naam aan of trouwden met Spaanse partners.

Maar daarmee was het nog niet gedaan met de gevechten. De Engelsen, Fransen en Hollanders hadden ook wel interesse in de Canarische Eilanden. Onrustige eeuwen vol oorlog en hongersnood volgden tot Isabella II in 1852 van de Canarische Eilanden een vrijhandelszone maakte. In 1912 kregen de eilanden zelfs beperkt zelfbestuur. Pas vanaf 1982 zijn de Canarische Eilanden een autonome regio.Reisverhalen Canarische Eilanden

Bekijk reisverhalen Canarische Eilanden voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Canarische Eilanden. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Canarische Eilanden.


home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.