Rondreis Griekenland

Rondreis Griekenland? Reisinformatie voor een Griekenland vakantie, Griekenland rondreizen of individuele rondreis naar Griekenland.

HoofdstadAthene Vlag van Griekenland
LiggingZuid-Europa
Oppervlakte131.940 kmĀ² (4 maal Nederland)
Inwoners10,6 miljoen
TaalGrieks

Griekenland, land van oude beschaving en eilanden

Voor veel Nederlanders is Griekenland het vakantieland bij uitstek vanwege de zon, de stranden en het bruisende uitgaansleven. Maar het land – en dan met name de Griekse eilanden – trekt ook veel natuur- en cultuurliefhebbers. Eilanden zijn er genoeg: wel honderden verschillende. Bijvoorbeeld het fietseiland Kos, het intieme vulkaaneiland Santorini of Rhodos met een van de mooiste steden van het Middellandse Zeegebied. Kun je niet kiezen, dan kun je altijd nog gaan eilandhoppen. De boot- en vliegverbindingen tussen de eilanden zijn over het algemeen goed, waardoor je met gemak meerdere eilanden kunt ontdekken.

Griekenland vakantieDe culturele erfenis van de oudheid is voor Griekenland uiterst belangrijk. De talloze opgravingen in beroemde plaatsen als Athene, Delphi, Olympia, Vergina, Mykene, Dodona, Epidauros, Pylos, Knossos (op Kreta) trekken veel bezoekers. De musea waarin kostbare vondsten uit het verleden worden bewaard, zijn mooi opgezet, o.a. in Athene, Thessaloniki, Olympia, Delphi, Komotini.

Ook overblijfselen uit latere tijden zijn zeer de moeite waard: bezoek vooral de Byzantijnse kerken en kloosters, burchten van Kruisvaarders, Venetiaanse versterkingen bij de havens, Turkse minaretten en moskeeën in het noordoosten van het land.

De klassieke cultuur wordt in de vorm van opvoeringen van klassieke tragediën in eeuwenoude amfitheaters in de zomermaanden eveneens in ere gehouden. In de dorpen klinkt nog steeds de traditionele volksmuziek tijdens bruiloften en kerkelijke feesten, soms aangepast aan de smaak van de westerse toerist, vaak echter nog origineel. De Griekse volksdans is niet alleen de welbekende sirtaki, er zijn er nog veel meer, vaak indrukwekkend van karakter.

Ben je echt op zoek naar de zon? Dan is een vakantie Griekenland natuurlijk ook een zeer geschikte bestemming!Reisverhalen Griekenland

Bekijk reisverhalen Griekenland voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Griekenland. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Griekenland.


Meer reisinformatie over Griekenland

Bekijk de onderstaande links voor meer landeninformatie, tips en ervaringen van Griekenland.
Last minute Griekenland
Landeninformatie Griekenland
Griekenland Informatie
Weer Griekenland
Kreta
Griekenland online - individuele reizen
Familiereis Griekenland
Griekenland Vakantie Wijzer


home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2024 Travelmonkey. All rights reserved. | Ec2