Rondreis Oostenrijk

Rondreis Oostenrijk? Reisinformatie voor een Oostenrijk vakantie, Oostenrijk rondreizen of individuele rondreis naar Oostenrijk.

HoofdstadWenen Vlag van Oostenrijk
LiggingCentraal Europa
Oppervlakte83.858 kmĀ² (2 maal Nederland)
Inwoners8,3 miljoen
TaalDuits

Oostenrijk, land van de Alpen

Oostenrijk en AlpenZoals bekend, is Oostenrijk een bergachtig land dankzij de Alpen, met de Grossglockner op 3.797 meter als hoogste punt. In de winter wordt er dan ook veel aan wintersport gedaan. Maar ook natuurliefhebbers weten Oostenrijk te vinden: in de dalen zijn akkers, weilanden en loofbossen, hoger liggen de naaldbossen en de bergweiden. Om de variatie compleet te maken, ligt er boven 2.800 meter alleen nog sneeuw, ijs en kale rotsen. Naast vijf zeer verschillende nationale parken heeft Oostenrijk ook veel cultuur te bieden. De hoofdstad Wenen is hiervan het klassieke voorbeeld, met zijn burchten, kloosters en vele concerten.

Uiteraard komen de meeste toeristen naar Oostenrijk voor de wintersport. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat de après-skisfeer in Oostenrijk uitbundiger en luidruchtiger is dan in de andere Europese landen, vooral in de provincies Tirol en Salzburgerland. Ook de streek Vorarlberg in Lech staat bekend om zijn goede uitgaans- en après-skimogelijkheden.

In de zomer kunnen toeristen volop genieten van de mooie vegetatie en de cultuur die Oostenrijk te bieden heeft. Wandelen en bergen beklimmen zijn favoriete bezigheden van velen. En een bezoek aan Wenen is natuurlijk altijd de moeite waard. Een goede mogelijkheid voor accomodatie in Oostenrijk is het boeken van een bungalowpark of vakantiepark in Oostenrijk. Deze parken zijn gesitueerd op de mooiste lokaties!Reisverhalen Oostenrijk

Bekijk reisverhalen Oostenrijk voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Oostenrijk. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Oostenrijk.


Meer reisinformatie over Oostenrijk

Bekijk de onderstaande links voor meer landeninformatie, tips en ervaringen van Oostenrijk.
Reizen Oostenrijk
Weer Oostenrijk
Landeninformatie Oostenrijk
Wintersport Oostenrijk
Oostenrijk Vakantie Wijzer


home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2022 Travelmonkey. All rights reserved. | Ec2