Dominicaanse Republiek praktische informatie

Eten & drinken

Dominicaanse RepubliekZoals bij veel Caribische eilanden het geval is, is de Dominicaanse keuken een mengelmoes van invloeden, vooral Indiaanse en Spaanse. Verse ingrediënten worden veelgebruikt, evenals sofrito (een mengeling van kruiden en specerijen). Typisch Dominicaanse gerechten zijn Sanocho (stoofgerecht van verschillende vleessoorten), Sopa Criolla Dominicana (maaltijdsoep met vlees, pasta en uien) en Bandera Dominicana (een combinatie van vlees, bonen en rijst).

De nationale drank van de Dominicaanse Republiek is de rum die wordt gemaakt van het suikerriet dat er in overvloed groeit. Ook worden er veel rumcocktails, maar ook volop verrukkelijke drankjes zonder alcohol, zoals fruitshakes en verse vruchtensappen. Mamajuana is de nationale gezondheidsdrank, gemaakt van boombast, wortels, kruiden en een geheim ingrediënt. Volgens de bewoners helpt het tegen reuma, buikklachten en andere inwendige problemen.



Reisverhalen Dominicaanse Republiek

Bekijk reisverhalen Dominicaanse Republiek voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Dominicaanse Republiek. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Dominicaanse Republiek.


home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2024 Travelmonkey. All rights reserved. | Ec2