Verre reizen

Vind je Frankrijk al ver of denk je daarbij eerder aan AustraliŽ of Nieuw-Zeeland? Een land wordt vaak als Ďverí bestempeld als het een beetje exotisch en dus onbekend is. Denk aan Japan, India of Vietnam.

Door op Travelmonkey te lezen over verschillende bestemmingen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Midden-Oosten, AziŽ en OceaniŽ kom je alvast in de stemming en zo kun je aan de hand van deze informatie bepalen hoe ver de reis wordt die je gaat maken.

Ben je op zoek naar reisverhalen van wereldreizigers? Bekijk dan eens de reisverhalen van deze wereldreis. Uiteraard kun je ook zelf een reisdagboek gaan bijhouden!

Verre rondreis?

Als je geen zin hebt om je verre reis helemaal zelf te regelen dan kun je ook deelnemen aan een georganiseerde reis. Dit wordt doorgaans een rondreis genoemd. Er zijn in Nederland talloze rondreisorganisaties die rondreizen organiseren naar alle verre bestemmingen in de wereld.

Bij een verre rondreis zijn meestal het vervoer, de accomodatie en de uitstapjes helemaal geregeld. Er zijn twee verschillende soorten rondreizen: je kunt deelnemen aan een groepsrondreis of een individuele rondreis boeken. Het voordeel van een groepsrondreis is dat je voor een aantrekkelijk bedrag al hele mooie verre reizen kunt maken. Daarnaast kan het heel gezellig zijn met de andere reizigers van de groepsreis.

Wil je toch liever met je eigen partner of familie en ver land ontdekken, dan kun je beter een individuele rondreis boeken. Het grote voordeel van deze privéreizen is ook dat je de reis helemaal op maat kunt samenstellen. De reis wordt immers speciaal voor jou georganiseerd! Hierdoor kun je bij de meeste reisorganisaties ook helemaal zelf bepalen wat je reisschema is, in welke hotels je slaapt en hoe lang de reis duurt.

Een individuele rondreis voor ouders met kinderen wordt ook wel een familiereis of kidsreis genoemd. Het is een ideale manier om een verre reis met kinderen te maken.

Een nieuwe vorm van individuele rondreizen is de "fly-drive". Bij een fly-drive boek je de vlucht en een huurauto, zodat je vervolgens zelf door een ver land kunt rijden met je eigen auto. Fly-drives zijn een ideale manier om een land goed te leren kennen en helemaal vrij te zijn hoe, waar en wanneer je gaat en staat. Bij een fly-drive rondreis kunnen de hotels doorgaans ook direct geboekt worden. In dat geval ligt de route van je autorondreis wel vast, maar dit hoeft niet natuurlijk.

Meer reisinformatie over verre reizen

Bekijk de onderstaande links voor meer reisinformatie, tips en ervaringen voor verre reizen.
Reisbestemming.info


Heb je zelf goede tips of klopt er iets niet? Laat het ons weten!

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2024 Travelmonkey. All rights reserved. | Ec2