Zuid-Amerika rondreizen

Dwars door Zuid-Amerika loopt de evenaar. Vanaf de zestiende eeuw zijn de Europese veroveraars uit Spanje en Portugal gekomen om het gebied te verdelen in kolonies. In de negentiende eeuw werden deze landen allemaal onafhankelijk.

In Zuid-Amerika liggen Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, de Falkland Eilanden, Frans-Guyana, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad en Tobago, Uruguay en Venezuela. Door de invloeden uit Afrika, India en Europa vind je er een typische cultuur.

De meeste landen in Zuid-Amerika zijn vakantiebestemmingen voor het hele gezin. Je vindt er wetenschappelijke, natuurlijke en historische tentoonstellingen over het hele continent, maar ook veel natuurfenomenen als vulkanen, gletsjers en wilde dieren. Het Andesgebergte spreid zich uit over Chili, Bolivia, Ecuador, Peru en Colombia. Peru staat bekend om de Nazca-lijnen en Machu Picchu, maar elke stad heeft wel archeologische vindplaatsen in de buurt. De Inca's hebben genoeg achtergelaten. Als je van architectuur en geschiedenis houdt dan zit je goed in Zuid-Amerika.

Brazilië heeft supergrote steden als Sao Paolo en Rio de Janeiro, maar ook uitgestrekte stranden en de langste rivier ter wereld (de Amazone). In alle landen vind je ongerepte jungle met duizenden planten- en diersoorten. Veel daarvan komen alleen hier voor en nergens anders ter wereld.

Je komt ook veel watervallen tegen in Zuid-Amerika, zoals Angel Falls in Venezuela en Iguacu Falls op het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay. Deze is zelfs hoger dan de Niagara Falls. In Ecuador is bovendien de op een na hoogste actieve vulkaan, Cotopaxi, te vinden.

Bestemmingen in Zuid-Amerika

Argentinië | Bolivia | Brazilië | Chili | Colombia | Ecuador | Peru | SurinameReisverhalen

Bekijk reisverhalen voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in . Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in .


Query Error
MySQL Error : Query Error
Error Number: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND r.agency_id = c.id' at line 1
Query    : SELECT r.agency_id, r.link, c.* FROM tcms_agencies_countries r, tcms_agencies c WHERE r.country_id = AND r.agency_id = c.id
Date    : Thu, May 30, 2024 13:00:18
IP     : 44.223.39.67
Browser   : CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Referer   : 
PHP Version : 5.6.40-27+ubuntu18.04.1+deb.sury.org+1
OS     : Linux
Server   : nginx/1.17.3
Server Name : www.travelmonkey.nl
Script Name : /zuid-amerika.php