Rondreis Spanje

Rondreis Spanje? Reisinformatie voor een Spanje vakantie, Spanje rondreizen of individuele rondreis naar Spanje.

HoofdstadMadrid Vlag van Spanje
LiggingZuidwest-Europa
Oppervlakte504.782 kmĀ² (13 maal Nederland)
Inwoners43 miljoen
TaalSpaans

Spanje, land van zon, flamenco en natuur

Spanje vakantieSpanje staat vooral bekend om de flamenco (muziek en dans), het stierenvechten, de vele fantastische stranden en natuurlijk de vele uren zonneschijn. Daarnaast is het land een belangrijk cultureel centrum van Europa, met zijn prachtige steden, historische monumenten en moderne architectuur. Uiteraard zijn de steden Barcelona en Madrid grote trekpleisters van Spanje, net als de Spaanse oostkust, beter bekend als de Costa, die in de zomermaanden veel jongeren trekt en in wintermaanden juist weer ouderen die komen overwinteren.

Het landschap van Baskenland, ook wel bekend als Vizcaya wordt bepaald door een spectaculaire kustlijn en lage, groene heuvels. De keuken van deze streek is ook wel bekend als nouvelle cuisine van Spanje en wordt in heel Europa geroemd. In Pamplona wordt jaarlijks het spectaculaire feest van San Fermín gehouden. Dit is bij ons vooral bekend door de stieren die in de straten worden losgelaten.

La Rioja is de kleinste van de Noord-Spaanse streken, maar is wel de bekendste, dankzij de beste wijnen uit Spanje die uit deze streek komen. Galicië is de armste streek van Spanje. Maar daarnaast ook één van de groenste streken. Vele kleine visrijke riviertjes lopen door de dorpjes heen. Er zijn veel ruïnes en enkele gerestaureerde kastelen. Galicië is ook bekend om het bedevaartsoord Santiago de Compostela. Het is zeker de moeite waard dit oord te bezoeken.

Als u op een stedentrip gaat naar Barcelona is het aan te raden om te verblijven in een appartement. Zo heeft u uw eigen thuis in een vreemde stad en het is over het algemeen even duur als een hotel of zelfs goedkoper.Reisverhalen Spanje

Bekijk reisverhalen Spanje voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Spanje. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Spanje.


Meer reisinformatie over Spanje

Bekijk de onderstaande links voor meer landeninformatie, tips en ervaringen van Spanje.
Last minute Spanje
Reizen Spanje
Landeninformatie Spanje
Spanje Informatie
Vakantie Dealz - last minutes Spanje
Weer Spanje
Spanje online - individuele reizen
Familiereis Spanje
Vakantiehuis Spanje huren


home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2024 Travelmonkey. All rights reserved. | Ec2