Reistips

Goed voorbereid op vakantie is het halve werk. Daarom lees je ook eerst reisgidsen en speur je internet af op zoek naar informatie over je bestemming. Op deze pagina’s heeft Travelmonkey de belangrijkste tips voor een goede en veilige vakantie verzameld.

Je reisdocumenten zijn natuurlijk erg belangrijk. Zorg daarom dat je altijd een kopie daarvan maakt voor je op vakantie gaat. Laat ook bij familie of vrienden het vakantieadres achter waar je te bereiken bent in noodgevallen. Check ook waar de Nederlandse ambassade zit in het land waar je naartoe gaat.

Je bagage dient afgestemd te zijn op je bestemming en type vakantie. Met een goede reisverzekering weet je zeker dat je geen risico loopt. Ook voor inentingen en andere voorzorgsmaatregelen tegen ziektes ben je zelf verantwoordelijk.

Als je een vakantiebestemming uitzoekt, hou je ook rekening met de risico’s van het land waarheen je reist. Bereid je voor op wat je te wachten staat. En zorg ook dat thuis alles goed achtergelaten wordt. De verzorging van planten en dieren, het afsluiten van je huis en opbergen van kostbare spullen: het moet allemaal geregeld worden.

Tijdens de reis is het handig om een taalgids bij je te hebben met daarin de belangrijkste termen. Buitenlandse valuta kun je vooraf meenemen of ter plekke wisselen. Zorg er wel voor dat je geld veilig opgeborgen is in een kluis. Als je naar buiten gaat draag je het in een geldbuidel op je lichaamHeb je zelf goede tips of klopt er iets niet? Laat het ons weten!

home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2024 Travelmonkey. All rights reserved. | Ec2