Reisadvies

Er zijn meer dan genoeg reisgidsen waarin je informatie kunt vinden over je favoriete vakantieland. Denk aan de gidsen van de ANWB, Lonely Planet, Odyssee, Capitool, Cosmos en deTraveller. Ook via internet kun je veel te weten komen, maar daar was je inmiddels zelf ook al achter.

Klimaattypen en seizoenen

Overal ter wereld zijn andere klimaten en de locatie van een land bepaalt grotendeels het verloop van de seizoenen. Landen die ten noorden van de evenaar liggen, hebben vaak droge winters en natte zomers en voor zuidelijk gelegen landen is dat precies andersom. Maar ja, bergen en zeeŽn kunnen veel invloed hebben en daardoor voor regionale verschillen zorgen.

Wanneer ga je op reis?

De beste reistijd verschilt per werelddeel, per land en soms zelfs per regio. We gaan je dus hier niet vertellen wanneer je op vakantie moet gaan, want dat is afhankelijk van een aantal factoren. Of je gebonden bent aan schoolvakanties bijvoorbeeld en of je van gezellige drukte of juist van rust houdt. Als je met de auto gaat kan het in de zomermaanden druk zijn op de weg, dus dan kun je beter het vliegtuig kiezen.

De tropen

Je kent ongetwijfeld de verhalen van de nietsontziende moesson die hele vakanties in het water kan gooien. Of dat het zo heet kan zijn in de tropen dat je levend verbrand. De waarheid ligt natuurlijk ergens in het midden. Eigenlijk moet je per land bekijken wanneer je er het best naartoe kunt reizen. Kies bij voorkeur voor het einde van de natte moesson. Dat kan soms per regio verschillen, dus wees zo specifiek mogelijk bij het plannen.

Negatief reisadvies?

Het ministerie van buitenlandse zaken bepaalt voor ieder land het reisadvies. Als dit een negatief reisadvies is hoeft dit niet direct te betekenen dat je niet kunt gaan. Lees verder over hoe je kunt omgaan met een negatief reisadvies.home | sitemap | disclaimer | over ons | last-minutes | rondreis
Copyright © 2006 - 2019 Travelmonkey. All rights reserved.