Malediven praktische informatie

Beste reistijd

Eigenlijk kun je het hele jaar door de Malediven bezoeken. Wil je het hoogseizoen vermijden, ga dan niet tussen oktober en april. In de periode van mei tot juli is het vochtiger met af en toe een bui. Voor duikliefhebbers is januari tot en met maart de best tijd.


Transport & infrastructuur

De meeste eilanden van de Malediven zijn te klein om op rond te rijden. Daarom zul je alleen in de hoofdstad Malé auto´s, minibusjes en brommers zien. Voor de rest kun je er prima lopend op ontdekkingstocht gaan, want geen van de eilanden is breder dan een kilometer.


Grensformaliteiten

Je hebt geen visum nodig om naar de Malediven te reizen. Je paspoort moet na terugkomst nog wel zes maanden geldig zijn. Bij aankomst op de Malediven krijg je een toeristenkaart die 30 dagen geldig is.


Eten & drinken

Zoals op veel eilanden het geval is, kennen ook de Malediven een uitgebreide viskaart: vers, gezouten, gedroogd, gekookt of gebakken. Schildpadden staan er niet meer op, aangezien die nu beschermd zijn. Maar kreeft en kip doen het ook goed. Overal krijg je rijst of Roschi (gebakken brood) bij en rode pepers zorgen voor een pittige maaltijd. Vruchtensappen van onder andere de mango, papaya, passievrucht, watermeloen en kokosmelk worden veel...

Lees verder..

Veiligheid

De Malediven zijn het veiligste land ter wereld met een criminaliteitscijfer dat bijna nul is. Toch moet je er, net als overal, voorzichtig zijn met je spullen.


Geldzaken

Officieel betaal je op de Malediven met de rufiua, maar veel zaken worden in Amerikaanse dollars afgerekend. Creditcards en reischeques worden overal geaccepteerd.


Gezondheid

Inentingen zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden tegen DTP en geelzucht. Ook moet je kunnen aantonen dat je bent ingeënt tegen gele koorts als je onlangs in een Afrikaans of Zuid-Amerikaans land bent geweest.


Evenementen

1 januari  Nieuwjaar  26 juli  Onafhankelijkheidsdag, einde van het Britse protectoraat, 1965  3 november  Victory Day, gedenkdag voor de doden van de in 1988 verijdelde poging tot staatsgreep  11 november  Dag van de stichting van de republiek, 1968  tussen december en maart  Ramadan  afsluiting ramadan  Ud ul Fitr-feest  juni/juli  Maul Id, geboortedag van Mohammed  10 weken...

Lees verder..Reisverhalen Malediven

Bekijk reisverhalen Malediven voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Malediven. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Malediven.


Rondreizen naar Malediven

Een rondreis naar malediven zoeken? Op Rondreis.nl vind je het complete aanbod met rondreizen naar malediven. Vergelijk alle prijzen en boek je groepsrondreis of individuele rondreis eenvoudig online!

home | sitemap | disclaimer | over ons | reisdagboek | last-minutes | rondreis | webdesign
Copyright © 2006 - 2014 Travelmonkey. All rights reserved.