Als je naar een eiland reist, kun je er van op aan dat ze er veel vis serveren en op de Canarische Eilanden is dat niet anders. Op veel menukaarten kom je zeeduivel, baars en tong tegen. Goudbaars in een zoute korst is een lokale lekkernij, evenals stoofpot van gemarineerd konijn met aardappelen die gekookt zijn in zeewater. Als toetje kun je geflambeerde banaan kiezen, amandelspijs met honing of eieren met amandelen.
Koffie drinkt men graag op de Canarische Eilanden, al is die wel een stuk sterker dan we in Nederland gewend zijn. Versgeperste vruchtensappen en milkshakes zijn een goed alternatief. Er zijn ook Canarische bieren: Dorada en Tropical. Spaanse wijnen zijn er uiteraard ook volop en voor de afwisseling is er bananenlikeur.
Bekijk reisverhalen Canarische Eilanden voor vele reisverhalen, reisverslagen en ervaringen van reizigers in Canarische Eilanden. Zelf een reis weblog bijhouden kan natuurlijk ook. Een eigen reisdagboek is een prima manier om ervaringen te delen tijdens een rondreis in Canarische Eilanden.